Fra globalt samarbejde til lokalt partnerskab

Tak til Verdensballetten

Møllerup Gods har efter otte års samarbejde med Verdensballetten besluttet, at det er blevet tid til nye eventyr og kan med stor glæde annoncerer et lokalt partnerskab med Syddjurs Egnsteater. Egnsteateret har skabt en Corona-venlig, publikumsinddragende teaterforestilling, som skal opføres i Møllerups enestående, kulturhistoriske rammer.

I 2012 optrådte Verdensballetten for første gang på Møllerup Gods. Siden da har Familien Gamborg, medarbejderne på Møllerup, en trofast skare af frivillige hjælpere samt lokalesamarbejdspartnere haft glæden af at byde tusindvis af gæster velkommen til otte unikke og uforglemmelige forestillinger med nogle af verdens førende kunstnere inden for ballet, opera og klassisk musik.

Det er med stor glæde og stolthed, at der bliver set tilbage på de magiske sommeraftener og det gode samarbejde med Verdensballetten, men Familien Gamborg har besluttet, at det i 2021 er blevet tid til nye eventyr på Møllerup.

Direktør i Møllerup Agro, Anne Sophie Gamborg sætter ord på beslutningen: ”Vi har over mange år arbejdet på at gøre Verdensballetten til en fast tradition med voksende tilskuertal, men i disse usikre Corona-tider er vi bange for at risikoen, som Møllerup skal tage på sig ved afholdelse af Verdensballetten, er for stor, hvis det bliver endnu en sommer med restriktioner.”

Verdensballetten på Møllerup har været båret af mange hænder, og Verdensballettens grundlægger og leder, Jens-Christian Wandt, har spillet en afgørende rolle i, at Møllerup er blevet en oplagt og spændende scene for kulturarrangementer. Der lyder en stor tak fra Familien Gamborg:

Vi er dybt taknemmelige for den store hjælp, opbakning og velvilje, der har været fra både vores medarbejdere, den trofaste skare af frivillige hjælpere, lokale samarbejdspartnere og sponsorer. Det er jer, der gør arrangementerne på Møllerup mulige – Corona eller ej. I sommeren 2020 resulterede det i, at vi trods restriktioner lykkedes med at stable en række intime søndagsmatinéer på benene under åben himmel. Ét af de fire matinéer lykkedes med initiativ og indsats fra Jens-Christian Wandt, som i høj grad har være grunden til, at Møllerup er kommet i spil til kulturarrangementer såsom Verdensballetten, Julekoncerter og sommermatinéer”, udtaler Anne Sophie Gamborg.

“Jeg er ked af, at vi ikke skal til Møllerup Gods i år. Gennem årene har vi haft et godt samarbejde med Godset og med familien Gamborg. Møllerup har været en meget fin ramme for vores forestilling, og vi har også opbygget et stort og trofast publikum. Jeg vil gerne sige tak til familien Gamborg og til medarbejderne på Møllerup for det gode samarbejde, vi har haft, og også til det loyale publikum, som hvert år har fundet vej til vores forestilling”, udtaler Jens-Christian Wandt.

Billetter købt til Møllerup Gods vil blive overført 1:1 til årets forestilling på Sostrup Slot ved Grenå. Du vil modtage en mail direkte fra Verdensballetten, der håndterer både det praktiske og tekniske i forbindelse med overførslen af din billet.

LOKALE FORTÆLLINGER

Møllerup har de sidste ni år inviteret til et eller flere kulturarrangementer i de skønne sommermånederne, og sommeren 2021 bliver ingen undtagelse. Det er med stor forventning, at Møllerup Gods og Syddjurs Egnsteater offentliggør, at de to lokale organisationer har indgået et samarbejde. Egnsteateret har skabt en Corona-venlig, stedsspecifik vandreforestilling, som skal opføres i Møllerups enestående, kulturhistoriske rammer. Alle sanser sættes i spil i en forestilling, hvor publikum inviteres til at se, høre, smage og bevæge sig igennem virkelige hændelser fra en grusom og storslået historisk beretning om hekseforfølgelserne på Djursland i det 17. århundrede.

”Verdensballetten har vist, hvordan Møllerup Gods kan danne en unik ramme om kulturarrangementer i verdensklasse. Vi er stolte over vores kulturarv, og vi er glade for at kunne bringe den i spil til alt fra intime julekoncerter til Verdensballetten med op til 1700 gæster. Det næste store initiativ er et spændende og interaktivt teaterkoncept udviklet af vores nye lokale samarbejdspartner, Syddjurs Egnsteater. Vi arbejder konstant på fornyelse, og vi tror på, at vi i samarbejde med Egnsteateret kan tage det til et nyt niveau.
Vi er utroligt glade for, at Egnsteateret har set, hvordan de smukke rammer på Møllerup kan være kulissen for deres teaterforestilling. Hensigten er, at Heksejagten skal være begyndelsen på en ny kulturel rejse og et langvarigt partnerskab”, udtaler Godsejer Alexander Stig Gamborg.

Begrebet stedsspecifikt teater dækker over teater, som er skabt til og i medspil med konkrete omgivelser, som her både er udendørs og indendørs. Forestillingen skabes således helt specifikt til Møllerup Gods, der omend det ikke er det oprindelige sted for Arenfeldts processer, men udmærker sig ved at være fra samme periode i samme område (på Djursland) og fra samme samfundslag. Handlingen udspiller sig flere steder på godset, hvor publikum bevæger sig rundt som fortællingen skrider frem. Publikum bliver således ledt fra sted til sted af skuespillerne og stifter herigennem bekendtskab med godsets mange faciliteter. Skønheden i Møllerups park og voldgrav, køreladens historiske indretning, Ridebanen, og herregårdens øvrige smukke omgivelser danner den perfekte scenografi, når fortællingen på grusomste vis ender i bål og brand. Hele forestillingen igennem er der fokus på nærvær, på den enkeltes oplevelse og på at skabe fællesskab, men naturligvis med fokus på den nødvendige afstand og overholdelse af de restriktioner, der måtte gælde til august.

”Heksejagten er et ganske særligt projekt med sin lokale forankring og samspillet mellem professionelle og amatørskuespillere, kor, musikere og andre frivillige. Vi skaber en unik her og nu teateroplevelse, som opsluger og involverer både publikum og medvirkende i de skønneste rammer. En fællesskabsoplevelse, som vi så meget længes efter i en tid, hvor vi er tvunget til at nøjes med at være sammen – hver for sig. Mange processer går forud for premieren i august og på trods af nedlukning og social afstand arbejder teatret på fuld kraft med at realisere planerne”, udtaler Producent, Birgitte Holt Nielsen.

Læs mere
Syddjurs_egnsteater_paa_Møllerup