Ida Praetorius danser med Verdensballetten 2020

Ida Praetorius danser med Verdensballetten 2020

Der bydes op til kulturoplevelser i verdensklasse, når Møllerup Gods inviterer til ballet og klassisk koncert under åben himmel. For første gang med en dansk ballerina på scenen. 

Ida Praetorius er en klart lysende stjerne på den europæiske balletscene. Den 26-årige dansker danser til daglig på Det Kongelige Teater, men til juli bytter hun de vante omgivelser ud med det danske sommerland. Sammen med flere verdensstjerner fra de klassiske kunstarter optræder Ida Praetorius nemlig med Verdensballetten 2020, som d. 11. juli gæster Møllerup Gods. 

Her vil balletdansere fra anerkendte dansekompagnier som The Royal Ballet of London, Staatsballett Berlin og Mariinsky Ballet fra Skt. Petersborg opføre en medrivende forestilling under åben himmel. 

Dansk/tysk ballet markerer genforeningen

Ida Praetorius har danset ballet, siden hun var blot 3 år gammel, og opnåede i 2016 at blive solodanserinde på Det Kongelige Teater i København. 

Til Verdensballetten vil hun sammen med den tyske danser Marian Walter opføre en helt ny ballet skabt til forestillingen for at markere 100-året for genforeningen af Sønderjylland med Danmark. 

Det er første gang at en dansk ballerina danser med Verdensballetten. Ida Praetorius betegner sig selv som mega-fan af Verdensballetten og siger at hun glæder sig meget til at være med på holdet og arbejde med de andre dansere. 

Læs mere om Verdensballetten 2020 på Møllerup Gods her

Eller klik for billetkøb her