Landbrug og skov på Møllerup Gods

Landbruget på Møllerup udgør en væsentlig del af Godsets drift, og de tilhørende skove danner de perfekte rammer for at etablere vildt biotoper, der øger biodiversiteten og variationen i området. Det giver mulighed for at drive et professionelt landbrug og skovbrug, en stor og unik bestand af vildt samt et professionelt jagtvæsen. Læs mere om jagt på Møllerup Gods.

Vi driver 480 hektar jord, heraf 370 hektar landbrug og 110 hektar skov. Vi dyrker jorden på vores marker og høster blandt andet hamp, rødsvingel græsfrø, hvede og byg, hvoraf hamp er vores primære afgrøde. Skoven er plantet med 60% løvtræer og 40% nåletræer. Vi driver traditionelt skovbrug og tilbyder desuden selvskovning. Kontakt os for mere information.

Hvis man har hest i vores hestepension, må man ride i skovene og på markvejene. Alle andre må nyde vores naturskønne områder til fods på veje og stier i dagtimerne – med mindre der er jagt. I så fald bliver skoven lukket af, hvilket markeres med skilte. 

Møllerup Gods producerer certificerede hampefrø til udsæd 

Møllerup Gods har fremavlet på hampesorten Finola og sælger danskproducerede, certificerede hampefrø til landmænd, der ønsker at dyrke hamp til fødevarer.

Finola er en højtydende hampesort, som modner fint i det nordlige klima. Den certificerede udsæd kan bruges af både økologiske og konventionelle landmænd. Finola dyrkes helt naturligt uden brug af planteværnsmidler, og den kan høstes med en almindelig mejetærsker.

Sorten Finola udmærker sig ved et højt indhold af proteiner, fibre og essentielle aminosyrer samt det perfekte forhold af omega 3-6-9 fedtsyrer. Derfor er sorten Finola særlig populær til fødevarer.

Forfatter og madblogger, Annette Harbæk Olsen, udtaler: ”Hvis man måtte tage en ting med til en øde ø skulle det være et hampefrø”.  Det er netop fordi hampeplanten indeholder stort set alt, hvad vi som moderne mennesker har brug nemlig tøj, bolig, medicin og mad. Hampefibre kan bruges til byggeri og kompositter, hampefrø til fødevarer og hudpleje, hampetoppe til medicin og kosttilskud.

Finola er en industrihamp, der skal indhentes tilladelse til at dyrke hos Miljø- og Fødevareministeriet.

Kontakt vores driftleder for salg af hampefrø til udsæd.

Køb frø til udsæd